Jídlo sušené mrazem. Má to smysl?

Jídlo sušené mrazem. Má to smysl?
Autor: Jaroslav Macošek /Tacticoolna|Popisek: Armádní jídlo
10 / 09 / 2019, 10:30

Tactical foodpack je moderní řešení stravy určené nejen pro speciální jednotky. Tato strava je upravená takzvanou liofilizací, což je vlastně vymražení vody z potraviny za nízkého tlaku.

I když to zní velice moderně, jedná se o technologií, jejíž výhody znali již staří Inkové, i když v té době šlo poze o sušení potravin vlivem nočních nízkých teplot a vysoké nadmořské výšky. V umělém prostředí je člověk schopen vymražovat materiály od začátku 20. století. Masivní využití nastává s příchodem druhé světové války a nutnosti dopravovat krevní sérum na frontu. Pak už tu máme poválečná léta a využití těchto metod v rámci programů NASA zde již konečně jde o vymrazování jídla, tak jak jej používáme dnes. A jak se vlastně s takovým jídlem nakládá a zda se vůbec dá jíst, se dozvíte ve videu níže.

                                       

Tagy článku

SECURITY magazín je ve své tištěné podobě první a jediný český odborný časopis o komerční bezpečnosti a vychází od roku 1994. SECURITY magazín se orientuje především na profesionály v přímém výkonu služby v soukromých bezpečnostních agenturách a ve firmách, které poskytují technické bezpečnostní služby. Je určen také manažerům, kteří uvedené služby prodávají a řídí a bezpečnostním specialistům, kteří bezpečnostní služby nakupují v soukromém i státním sektoru. Zkušenosti a informace v SECURITY magazínu jsou ale určeny i laické veřejnosti, potenciálním zákazníkům, kteří o bezpečnosti velmi často mluví a ne vždy jí rozumí nebo chápou její specifika. SECURITY magazín chce tradiční spoluprací s akademickým prostředím a experty v oboru dokázat, že komerční bezpečnost je multioborová disciplína, úzce propojená požadavky norem a předpisů a je v mnoha ohledech založena na moderních vyspělých technologiích, které mohou instalovat a provozovat pouze vzdělaní specialisté.

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace